dinsdag, februari 20, 2024

Facebook-Button

  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche

Review Francorchampagne 17-18 september 2010 : Belcar Endurance Championship

Familie Derdaele slaat kloof in Belcar GT Open met Porsche van First Motorsport

Vader en zoon Derdaele zijn niet weg te slaan van het podium. Het feestgedruis na de schitterende 2de plaats algemeen tijdens de 24 Hours of Zolder, samen met de broers Franssen, was amper weggeëbd, of Patric en Dylan moesten zich opmaken om hun leiderspositie in de Belcar GT Open te verdedigen.
Na twee overwinningen en een derde plaats begonnen ze aan de wedstrijd met respectievelijk zes en zeven punten voorsprong op de Speedlover-Porsches van De Coster/Cracco en Bruynoghe/Van Beurden.

2010 francorchampagne foto 3

Tijdens de kwalificatie lag de piste er ideaal bij en kon Dylan Derdaele zijn beste chrono ooit in Francorchamps twee seconden scherper stellen. Voor de pole was dit echter niet voldoende. De Mosler van MExT Racing flirtte met de normtijd en pakte de pole. Maar de Mosler heeft reeds twee 0-resultaten op zijn actief en vormt in het kampioenschap geen bedreiging voor het team van Belgium Racing.

“We hebben samen met Jo Jamers ons huiswerk goed gemaakt voor de race en een viertal mogelijke scenario’s uitgedokterd naargelang het verloop van de race”, steekt een gelukkige Patric Derdaele van wal.

2010 francorchampagne foto 2


“Ondanks zijn weinige ervaring met starts midden het peloton hebben we toch Dylan laten starten voor een dubbele stint. En hij heeft een formidabele job achter de rug. Hij kon een heel strak tempo aanhouden en moest alleen in de Mosler zijn meerdere erkennen. Logisch, want deze wagen hoort eigenlijk niet thuis in de GT Open. Twee seizoenen geleden reed de Mosler nog in de Belgian GT en behaalde twee overwinningen. Deze wagen is dus minimum de evenknie van de Viper die ook tot de oudere generatie hoort binnen de GT3. Maar eerste eindigen na de Mosler is binnen de GT Open een overwinning op zich. En dat hebben we opnieuw kunnen realiseren. Dylan heeft wel het leeuwenaandeel gerealiseerd in deze mooie prestatie. Hij bleef in de wagen tot de safety car na twee uren wedstrijd. En ik heb dan de job kunnen afwerken die hij perfect had voorbereid. We staan er dus goed voor, maar blijven wel met beide voeten op de grond. Er zijn nog 30 punten te verdienen. En meer dan waarschijnlijk zullen de afsluitende 10 Hours of Zolder het kampioenschap beslechten”.

2010 francorchampagne foto 1

Uiteraard zijn we gelukkig met deze uitslag” beaamt teambaas Jo Jamers van First Motorsport. “Méér dan een tweede plaats achter de Mosler zat er niet in. “Mits wat meer geluk tijdens de safety car hadden we het de Mosler wel nog moeilijk kunnen maken. Net toen de safety car uitrukte konden we Dylan binnen halen voor de tweede pitstop. Zodoende konden we een ronde winnen, maar dat werd teniet gedaan door het feit dat er ook nog eens een tweede safety car de baan opkwam. We zaten gevangen, waardoor het veld terug samen kwam en onze snelle interventie niets opbracht. Verder viel alles in een perfecte plooi”.

Met amper 5 minuten en 14 seconden in de pitlane scoren we het best van het ganse peloton en we konden Patric laten rijden tot 20 minuten van het einde om de laatste pitstop door te voeren in de hoop dat er nog een neutralisatie kwam”.

2010 francorchampagne foto 4

De familie Derdaele blijft dus ruim aan de leiding in de tussenstand van de Belcar GT Open. Méér nog; ze hebben hun voorsprong verder kunnen uitdiepen tot 10 punten, wat gelijk staat met het puntentotaal van één meeting. Dat heeft de spankracht in het kampioenschap iets doen dalen naar de volgende wedstrijd toe. Daarenboven verhuist Belgium Racing van de 9de naar de 7de plaats in het Belcar Team Championship tussen de GT3-wagens terwijl Patric & Dylan een zesde plaats bekleden in het Belcar Driver Championship.

gegevens first motorsport

Categorie: Nieuws 2010