dinsdag, februari 20, 2024

Facebook-Button

  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche
  • 1st Motorsport Porsche

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Bert Longin blikt vooruit

 1

 

 

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Bert Longin blikt vooruit. 

Gisteren was Bert Longin nog met de Corvette C6.R in GT2 spec. van V8 Racing aan de slag in het International GT Open kampioenschap, waar hij mooie prestaties liet optekenen, maar vandaag zijn de blikken reeds gericht op komend weekend. Dan gaat immers de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux van start op de omloop van Spa-Francorchamps. Longin gaat er aan de slag met een wagen uit de renstal van Jo Jamers, First Motorsport, en vormt in dit kampioenschap team met Frank Beliën. De Leuvenaar verkeert alvast in goede vorm, wat al bewezen werd door de knappe resultaten (o.a. een overwinning in het BRCC) die hij behaalde de afgelopen twee weken. Het is momenteel nog wat koffiedik kijken omtrent de deelnemers en hun aantal in dit kampioenschap, maar naast Longin-Beliën krijgen we alvast ook een bolide voor Van Hooydonk-Abbott, Van Splunteren-Frankenhout en twee wagens uit de stal van Motopark Academy (Timo Rumpfkeil-TBN en Patrick Meurer-TBN). De overige deelnemers zullen we eerstdaags publiek kunnen maken.

2 Hoe komt Bert Longin eigenlijk in dit nieuw kampioenschap terecht? "Toen Jo Jamers (First Motorsport) van deze Porsche GT3 Cup hoorde, belde hij me onmiddellijk om deel te nemen", aldus Bert. "First Motorsport en Cupraces is sowieso een lang en succesvol verhaal en toen ook Frank Beliën interesse toonde was de bal héél snel aan het rollen. Ik heb met Frank in 2010 de 24u van Zolder gewonnen en ken hem niet alleen als een aangename kerel, maar hij is ook bij de snellere gentlemen rijders. Onze Porsche GT3 cup in 2012 spec blijft een superleuke wagen om te besturen en als je daar de aantrekkelijke kalender aan toevoegt, dan kijk ik alvast enorm uit naar het komende weekend."

 

  Tijdens dat weekend treedt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux aan in het prestigieuze kader van het World Endurance Championship (WEC). Vele van de deelnemers aan het WEC komen naar de Belgische Ardennen afgezakt om het hun laatste wedstrijd te rijden als voorbereiding op de legendarische 24 Uren van Le Mans, het absolute toppunt van dit kampioenschap en van de endurance racerij. Het feit dat Bert Longin en Frank Beliën deel kunnen uitmaken van een kampioenschap dat tijdens dezelfde meeting in Spa aan de slag kan, geeft hen natuurlijk nog een extra motivatie. Spa is overigens ook niet zo heel ver af van de vestigingsplaats van SYNTIX, een partner van de website www.Racinglife.nl.    

 

  

En aangezien de omloop van Spa-Francorchamps midden in een bosrijke omgeving ligt, past dat alles ook nog eens perfect in het kader van de bomenplant-aktie 3forTREE waarbij Bert Longin 1 boom plant per 3 rondes die hij rijdt op circuit. Momenteel zijn de bespreking aan de gang om een taxus-plantage aan te leggen. Taxus wordt gebruikt om middelen voor chemo-therapie van te maken en past daarom perfect in het project. Maar daarnaast steunt Bert Longin ook het project U/TURN, een organisatie van gedreven vrijwilligers die fysiek gehandicapten terug een doel en zelfvertrouwen wil geven door ze uitdagende reizen aan te bieden. (www.projectu-turn.com)

 

 

 

Categorie: Nieuws 2013